Jan en Irene van Benthem genieten bij Ommerland in Ommen

De Hengelose parketboer, onder vaste gasten op de camping “Planken Jan” genoemd, heeft in zijn 2e woonplaats Ommen een chalet bij Camping Ommerland.

Als jongen van 12 jaar maakte Jan van Benthem voor het eerst kennis met Camping Ommerland. Vanaf die tijd heeft het stadje aan de Vecht, Ommen en in het bijzonder Camping Ommerland een warme plek in het hart van Jan en inmiddels ook van zijn vrouw Irene gevonden.

Langere tijd verbleven Jan en Irene met hun kinderen, in de vakantieweken, in een tent of caravan. Toen er in 2008 de mogelijkheid werd geboden om een chalet te plaatsen, struinden Jan en Irene de camping af om de voor hun mooiste plek vast te leggen. Dit is een plek op het I-veld geworden. Vanaf de zomer van 2009 heeft “Planken Jan” met zijn Irene een chalet als 2e woning bij Camping Ommerland.

Jan vertelt over hun ervaring:

"Ik heb mijn bedrijf, Tropic-parket Jan van Benthem, overgedragen aan mijn zoon Gideon en ben ik samen met mijn vrouw aan het genieten van mijn pensioen op Ommerland. Vertoeven in het chalet is onze lust en leven. Vooral in de herfst en wintermaanden als je de herten/reeën aan het chalet voorbij ziet lopen, de eekhoorns en in het voorjaar de vogels die rondom het chalet (waar een aantal vogelhuisjes hangen) hun nestjes gaan bouwen.

Op de camping maken Irene en ik regelmatig gebruik van de aanwezige faciliteiten. De kleine boodschappen doen we in de kampwinkel en regelmatig zijn wij in de horeca te vinden voor een hapje en een drankje. Vooral in de zomermaanden als ook onze kinderen en kleinkinderen met de caravan op de camping verblijven zitten we geregeld op het gezellige terras. Wij genieten ervan als onze kleinkinderen in het zwembad of de speeltuin vertoeven.

Ommerland is niet alleen om te kamperen of in een recreatiewoning te vertoeven, maar ook voor het plaatsen van een chalet een zeer geschikte plek.”


Wil jij ook je eigen chalet kopen?