Eenvoudig en standaard komt niet voor bij Emiel en Jolanda. Nou, dat hebben de gasten van Naturistencamping Flevo-Natuur geweten toen er aan het begin van het kampeerseizoen van 2017 wel een heel bijzonder chalet werd geplaatst...

 

Waar het allemaal begon

Vroeger, toen Naturistencamping Flevo-Natuur er nog heel anders uitzag, kwamen Jolanda, Emiel en zijn kinderen al kamperen. Na een tijdje weg te zijn geweest kwamen ze een aantal jaar geleden weer terug. Ze begonnen met een goedkoop tentje op een seizoenplaats, na 2 weken was er zo’n hevige storm dat de tent daarna vooral nog bestond uit duct tape.
Het jaar daarop werd het een kleine caravan en al snel kwamen de ideeën om iets vast bij Naturistencamping Flevo-Natuur te plaatsen zodat zij het hele jaar konden genieten.

Aan ideeën geen gebrek

De ideeën van Emiel zijn nooit klein, dus het moest een herenhuis bij het project “Paradijs in de Polder” worden. Dit ging helaas niet door, maar het idee om een A-bungalow te kopen en opnieuw te bouwen tot het mooiste punthuisje was er ook al. Toen dit niet door ging dacht hij nog eens na. Over naturisme, dat alles eigenlijk open en letterlijk bloot is. Tot iedereen hun caravan in gaat, dan zijn er deuren, muren en kleine ramen. Met allemaal kleine ruimtes zoals een slaapkamer en badkamer. Dat moest toch anders kunnen.

Zo ontstond het Glazen Huis

Ze hadden hun plekje op de Ganzen 20 al gevonden, een kleine plek maar er gebeurt genoeg. Iedereen
komt er voorbij en in het hoogseizoen zetten trekkers op het veld hun tentje op, en dat is precies tegenover het plekje van Emiel en Jolanda! Geweldig om naar te kijken. Alleen door de grote ideeën van Emiel zou er weinig ruimte overblijven voor een tuin. Dan moest deze maar op het dak! En zo ontstond de tekening van het Glazen Huis, alleen maar ramen en schuifpuien en vrijwel geen muren. Een open badkamer, kamer, keuken en zelfs een open slaapkamer. De slaapkamer kreeg uiteindelijk wel gordijnen en de w.c. toch een eigen deur. De meningen blijven verdeeld, maar het is een prachtig
chalet geworden. Je ziet gewoon dat overal aan is gedacht en het chalet is echt tot in de puntjes perfect bedacht.

We hopen dat Emiel en Jolanda voorlopig lekker genieten van hun Glazen Huis voordat er weer nieuwe ideeën aanbreken.