Chalet “Private Moments” Arend 15

Een chalet van en voor de toekomst!

Erik en Gera zijn de trotse eigenaren van chalet ‘Private Moments’ op Arend 15. Vol enthousiasme vertellen zij over hun ervaringen op Flevo-Natuur en over hun droomchalet welke vanaf half mei ook aan toeristische gasten verhuurd wordt.
“We hebben alleen maar positieve reacties ontvangen van de bouwers, van Flevo-Natuur en niet onbelangrijk vooral de gasten zijn positief. Het chalet is nog maar vanaf medio mei in de verhuur en direct 4 maanden achter elkaar bezet geweest en zijn er zelfs al gasten die zijn teruggekomen.” Het gastenboek vinden ze sowieso geweldig om terug te lezen. “Je haalt er heel veel uit. Iedereen vindt het al zo’n compleet chalet dat gasten het gewoon gênant vinden om nog iets te noemen wat ze missen, maar als er iets wordt genoemd dan passen we dit ook direct aan.” Meedenken wat gasten willen dat kunnen Erik en Gera wel! “We bedenken gewoon wat we zelf zouden willen als we op vakantie zijn, of nog belangrijker, wat we in het verleden overal hebben gemist!”.
  

Eerst verhuren, later zelf genieten

Erik en Gera zitten samen zo lekker te praten over hoe ze willen dat gasten hun vakantiehuisje beleven, dat we bijna vergeten te vragen wat hun reden was om dit chalet te laten bouwen. De voornaamste reden voor hen was omdat ze op zoek waren naar een mooie investeringsmogelijkheid. Eerst verhuren en dan op hun eigen oude dag heerlijk zelf genieten van de vakantieplek. En hoe mooi zou een vakantiehuis zijn waar je je naturistische levensstijl ook kunt uitvoeren?! Eén van de opties die ze hebben bekeken was een vakantiehuis in Frankrijk. “We hebben nog bij een oude watermolen gestaan uit de middeleeuwen. Echt een hartstikke leuk ding, maar uiteindelijk toch onpraktisch, afgelegen, ver weg, moeilijk te verhuren. Een romantische gedachte, maar dat ging het niet worden.”

Zo begon het avontuur

Erik en Gera hebben een bezoek gebracht aan de open dag van Flevo-Natuur om meer informatie in te winnen. Ze hadden vooraf een aantal voorwaarden gesteld aan de plek: een ruime en luxe plek waar zij ook hun naturistische lifestyle kunnen uitoefenen. Gera is al zo’n beetje haar hele leven naturist, ze kent Flevo dan ook al wel van meer dan 30 jaar geleden en was positief verrast toen ze weer een bezoek bracht aan het park. Het was zo veranderd! Erik is sinds ongeveer 8 jaar naturist. In eerste instantie hebben ze tijdens de open dag bij de A-huisjes gekeken. Heel erg leuk maar dat was net niet helemaal wat ze zochten. Tijdens het bezoek was verkoopmedewerkster Tessa mee met Erik en Gera voor persoonlijk advies en zij vertelde over het Paradijs in de Polder: je kunt je eigen kavel kiezen en je eigen inrichting zelf bepalen! Het enige wat is voorgeschreven is de kleur van de buitenkant. Dat klonk fantastisch! Tessa had een mooie vergelijking gemaakt van de verwachtingen en natuurlijk het rendement. “Dit chalet kwam er eigenlijk heel erg goed uit, het zou dom zijn als we deze kans zouden laten schieten!”

  

Flevo-Natuur, gewoon de beste optie

Voor de vorm hebben Erik en Gera nog gekeken bij andere parken maar al gauw kwamen ze tot de conclusie dat Flevo-Natuur het enige park is waarbij je een chalet zelf geheel naar eigen wens kunt laten bouwen en deze door het park kan laten verhuren op een makkelijke manier. Gera: “Dat is echt ideaal en precies wat we zochten! Daarnaast kunnen we zelf eigen aanbreng boekingen maken en dan is de commissie van Flevo-Natuur ook nog lager. We kunnen zelfs ons eigen gebruik van het chalet online inplannen, kortom: het succes hebben we echt zelf in de hand!”

Binnen 3 maanden stond daar een prachtig chalet!

Al snel hadden ze een mooie kavel op het oog. Op een zonnige dag zijn ze teruggegaan: “We zijn hier echt een middag gaan zitten. Dit plekje voelde goed, het uitzicht op de bomen en de zon die perfect draait. We konden het helemaal voor ons zien!” Ze hebben direct uitgestippeld hoe groot het moest worden want zoals Erik mooi zegt ‘ruimte is luxe’ dus de kavel moest ruim zijn en het chalet moest veel deuren en ramen hebben. En ook heel belangrijk, bij alle keuzes hebben Erik en Gera nagedacht over waar gasten behoefte aan zouden hebben tijdens hun vakantie. Het chalet heeft twee veranda’s, zo kun je ’s morgens heerlijk wakker worden en direct naar buiten gaan om te genieten van een ontbijtje in het zonnetje. Maar ook hebben ze kritisch nagedacht over het interieur: meubels met karakter, een boekenkast met boeken, een DVD speler in de woonkamer maar ook in de slaapkamer en een kast in de tweede slaapkamer. De slaapkamer is zelfs aangepast op de grootte van het bed want er moet natuurlijk wel een lekker groot bed in passen!
Vanaf die tijd ging het snel, in november hebben Erik en Gera aangegeven dat ze het avontuur aangingen, in december begon de bouw van het chalet en in januari werd het chalet al geplaatst! En vanaf die tijd is het optimaal genieten voor Erik en Gera in hun eigen droomchalet op Flevo-Natuur.

  

Dé tip van Erik en Gera als je zelf opzoek gaat naar een eigen (verhuur)chalet!

Het belangrijkste: Zoek een plek die goed voelt. Ga ergens zitten en ervaar hoe het voelt. De plek is echt heel belangrijk. Hoe draait de zon, niet dat je in de schaduw van je eigen chalet zit. Als je een chalet voor de verhuur koopt, dan moet je ook veel mensen spreken. Wat zouden hun willen en ook jezelf goed zelf je verplaatsen in iemand die het gaat huren. Wat zou je dan willen tijdens je vakantie? Je hebt het helemaal zelf in de hand!