Waar op letten bij aankoop stacaravan, chalet of recreatiewoning?

Een eigen stacaravan, chalet of misschien wel een recreatiewoning kopen, het lijkt je wel wat! Je wilt een eigen stekje om geregeld eens naar toe te kunnen trekken. Je begint een zoektocht naar het ideale vakantiehuisje. Al snel ziet je door de bomen het bos niet meer, want er is zoveel aanbod, zoveel verschillende type chalets en ook nog eens zoveel verschillende prijzen.
Waar moet je allemaal op letten bij het vergelijken van de verschillende chalets om een goede keus te kunnen maken? Wij geven hier een aantal tips.
Ten eerste moet je bepalen in welke prijsklasse je een stacaravan of chalet wilt kopen. Als je de prijsklasse weet, dan hou je een beperkt aantal modellen over, wat de keuze makkelijker maakt. Bij het uitkiezen van de chalets kijk je vervolgens naar de afmeting van het chalet en de indeling van de keuken, woonkamer, slaapkamer, sanitair en bergruimte. Wat de materialen betreft, hoe meer duurzame en onderhoudsvrije materialen er zijn gebruikt, hoe beter. Ook is het van belang wanneer je het chalet wilt gebruiken, alleen in het seizoen met mooi weer of ook in de wintermaanden? Bij gebruik in de wintermaanden is de aanwezigheid van isolatie belangrijk. Neem deze en de onderstaande punten mee in jouw keuzeproces om zo uit te komen bij het chalet dat het beste bij jouw wensen past. Natuurlijk geven wij altijd graag advies op maat!
 

Exterieur van een chalet waarop je moet letten

 

Interieur van een chalet waarop je moet letten